torsdag 29 mars 2012

Brorsan

Fick en fin bild mailad till mig häromdagen. Det var brorsan som hade tagit ett fint kort på vår älskade lilla hund Teddy. Busiga, gosiga lilla Teddy! Han som var vår bebis innan Ebba kom, tänk så hans liv ändrades, ändå är han världens bästa som står ut med att han inte alls får samma uppmärksamhet längre. Dessutom så fullkomligt älskar Ebba honom. Teddy var ett av hennes första ord. Hon klappar och leker och pussar på honom, men det är först nu som jag tror att Teddy kan tycka att hon är lite rolig, hon har nämligen lärt sig kasta bollen till honom och trots att Teddy blir sju i höst är han lika busig som en valp än! 

Jag är fullkomligt övertygad om att det är bra för barn att ha djur omkring sig redan från tidig ålder och från början lära sig att respektera dom. Det är vi väldigt noga med, Ebba får absolut inte vara elak vid Teddy, eller nåt annat djur heller för den delen. Nu verkar hon ha väldigt mkt empati för djuren och vill helst bara pussas och kramas, (även om det kan bli för mkt det med ibland såklart). Hästarna är hon galna i, men där måste hon lära sig att även ha respekt för dom, inte lika lätt att lära ut till en helt orädd 1,5åring verkar det som ;-)



Iaf om ni vill se eller köpa fina bilder ska ni titta in här där brorsan säljer fina bilder han har fotat. Han är superduktig på att fotografera så det kan jag varmt rekomendera, särskilt de fina bilderna han tagit i Australien där han bodde innan. Ett tips såhär på torsdags eftermiddagen ;)

Ikväll är det Revenge på tv, är helt besatt av den serien, och ni som känner mig är nog inte helt förvånade :)

Kram kram!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket underbart kort på Teddy :) Vad skönt tt höra att allt gått så bra mellan Teddy och Ebba. Du får gärna dela med dig av tips om du har några. Milo är vår lilla bebis och snart kommer det en till liten bebis och Milo kan inte längre få all uppmärksamhet som han är van vid. Ha de gott :) Kram Therese O

Mia sa...

Visst är det fint! :)
Ja det är jätteskönt att det gått bra! Det kommer säkert gå bra med Milo och er bebis med. Det som har funkat för oss är ett behandla honom lite som ett storasyskon som fått hem ett litet syskon, han har fått vara med hela tiden, vi har aldrig försökt "akta" Ebba från honom, utan han har varit delaktig hela tiden, har försökt att ge honom lite egentid med och passa på och gosa med honom osv när Ebba sover. För nån som inte har hund kan det låta helt överdrivet men han var ju vår lilla bebis innan och vi var och är såå måna om att det skulle funka bra. Och jag vet att du känner likadant för er Milo så det kommer gå hur bra som helst! Det är jag övertygad om! Han kommer ju få ett litet småsyskon <3
Kram på dig!