tisdag 14 februari 2012

Dulce de leche glass

Idag har jag och Ebba gått en promenad med Gill och monterat hennes nya köksbord sen har Ebba sovit en lång tuppis och nu ska vi iväg och hälsa på min mormor, Ebbas gammelmormor.

Ville bara kika in snabbt innan och tipsa som den här underbara glassen som jag gjorde igår, vi ska ha den som alla hjärtansdag efterätt ikväll :)

För att göra dulce de lechen så kokar du en burk kondenserad mjölk i ca tre timmar så blir den till den allra ljuvligaste krämiga kolan. Glöm inte att provsmaka en liten sked. Mums!


Seperera sedan 4 ägg och vispa äggulorna med ½ dl socker till det blir ljust och luftigt. Blanda i dulce de lechen och vispa...


..tills den är en jämn smet.


Vispa 5 dl grädde


Vispa sedan grädden med äggsmeten i några sekunder så allt blandas


Sedan vispar du två äggvitor till ett riktigt hårt skum. Du-ska-kunna-vända-upp-och-ner-på-vispskålen-utan-att-det-trillar-ut-hårt :)


Vänd sedan ner de vispade äggvitorna. Häll i en form (här gick det åt två formar) och frys in i minst fyra timmar. Detta räcker till 8-10 personer eller i flera dagar till två personer, som här hemma hoss oss ;)


Glöm inte att slicka vispen. Så gott!


Ebba kan intyga det! :)


Glassen är den lenaste godaste glass du kan tänka dig! Vi var ju helt enkelt tvungna att provsmaka igår här hemma ihop med filmen Friends with Benefits som var helt ok. Ebba bebban sov dock då :)




Receptet kommer ifrån den här härliga matbloggen.

Trevlig alla hjärtans dag underbara läsare och ett extra stor grattis till mina fina vän Emma som fyller år idag!
Kram på er och tack för att ni tittat in här så ofta.
Ni är fantastiska!

Kram <3

3 kommentarer:

Anonym sa...

MM ser verkligen smarrigt ut! Det här måste jag verkligen testa :) Kram

Anonym sa...

Vad gullig du är Iapia :) Tack <3 Glassen ser verkligen super smarrig ut! Kram på dig / Emma

Mia sa...

Den är supersmarrig!! Testa så får ni se :)
Kram