fredag 19 augusti 2011

Skogens guld och staketbygge

Godmiddag kära bloggisar!
Hur har ni det i regnet?  Själv tycker jag det är ganska mysigt! Ebbs och jag tog frukost i sängen, dvs hon fick välling och vi låg och gosade och halvslumrade ihop tills kl nio! Det är fredagsmys det! :)
Annars är det fredagsstädning som gäller. Sängarna är bäddade med nya sängkläder, golven dammsugade och allt är färdigdammat. Ebban sover middag och jag tar en liten bloggpaus med en kopp blåbärste med honung innan golven ska torkas.

Igår kväll gav jag och Ebbis oss ut och letade kantareller. Hittade lite så det räckte till varsin macka med smörstekta kantareller på. Heavenly! :)
Fick dock mmsa om experthjälp till min kära faster så det verkligen var äkta kantareller, och det var det ju som tur var!


När vi kom tillbaka hade bästa sambon hunnit så här långt med vårt krysstaket på soldäcket. Fint blir det och duktig man har jag!Stackars Ebba har inte mindre än FEM jäkla myggbett i pannan idag. Dom tog sig tydligen igenom myggnätet i vagnen igår :(


Men det verkar inte bekomma solstålen som har sysslat med favoritsysslan hela förmiddagen, nämligen gå med lära-gå-vagnen. En mkt uppskattad present från familjen Martinsson!En hel del vurpor blir det, men inget som inte lite gos och nappen kan lösa :)
Ebba ropar förövrigt mamma mamma mamma hela tiden numera, om hon trillar eller om hon helt enkelt inte ser mig. Ja även när hon blir arg, men vad gör det, vilken känsla att hon kan säga mamma!
(Ja om jag nu ska vara rättvis, och det ska man ju, så kan hon även säga pappa, och Deddy (Teddy) med för den delen.)


Ebba i lite höstiga kläder, randig tröja från Polarn & Pyret och jeans från H&M. Det bästa med hösten enligt mig, alla snygga höstkläder!


Nehe tillbaka till städandet!
Ha en underbar dag alla härliga läsare!
Kram på er!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken solstråle!
Hälsa Karlsson att staket blir superfint.

Mia sa...

Ja visst blev det bra! :)

marcus sa...

Hej,

Vi håller precis på och ska bygga ett likadant altanstaket som ni gjort, vi velar dock fram och tilbaka vilka dimensioner vi ska ha på stolparna och kryssen.
Vi satt och tittade och måste säga att det ni gjort ser precis ut så som vi vill ha det därför undrar jag om ni vill dela med er av vilka dimensioner ni använt er av?
Vore jättesnällt för det var supersnyggt!

Mvh
Marcus o Veronica

Mia sa...

Hej! Det ska jag självklart dela med mig av, har det dock inte i huvudet men kollar upp det ikväll och återkommer då!

Mvh Mia

Marcus sa...

Låter jättebra det! Väntar med spänning:)

Mia sa...

Hej igen!
Ursäkta att det tog några dagar!
Stolparnas diameter är 95mm x 95 mm, höjden på stolparna är 850 mm. Ett kryss är 45 x 70 mm och en hel krysssektion är 1400 mm bred. Hoppas det är till någon hjälp! Bara hör av er om nu undrar om några andra mått eller något annat! Vi är supernöjda med vårt kyssstaket!

Mvh Mia