måndag 17 oktober 2011

Under-tiden-bilder från renoveringen av vår matsal

När jag säger att vi har totalrenoverat vårt hus menar jag verkligen det. Här ser ni bevisen. Vi blåste (haha vilket ord egentligen snarare kämpade med att riva ut) ut tapeter, väggar, golv, tak och så vidare ändå in till timmerväggarna och torpargrunden. Vårt hus var bara ett skal ett tag.
Och ja man kan ju kanske inte kalla dom förebilder eftersom jag glömde och ta bilder hur det såg ut innan vi rev ut allt. Så här kommer helt enkelt lite "under-tiden-bilder" :)
Vi var lite sugna på att behålla en timmervägg som en fondvägg men vi insåg att vi var tvungna att vara lite praktiska och faktiskt isolera alla väggarna. Golvärmen är vi såå nöjda med. Underbart med varma golv under den kalla vintern!


Här har taket börjat komma upp.


Väggarna har börjat riktas (gissa om det behövs i ett gammalt hus!)


Här är dom nya fönsterna på plats. Väggarna är tilläggsisolerade och spånskivorna uppsatta.  Väggarna är även spacklade fyra gånger. Tre gånger av Macke och sista gången av duktiga Andreas Magnusson.
Jag ska lägga upp efterbilderna om en liten stund!

Kram och hej sålänge!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, ni har hunnit så mycket. När köpte ni huset? Hur lång tid har all renovering tagit?
/ Linnéa

Mia sa...

Haha ja vi har insett att vi gjort en hel del :)
Vi köpte huset i april förra året. Vi gjorde hela nedervåningen (nya fönster, isolering, nya golv,golvvärme, ny el, ny vvs, väggar, tapeter, tak, trappa, nytt kök, ja typ allt :), i juli började vi med övervåningen. I sebtember var vi färdiga med allt utom två sovrum. Så ett halvår tog den renoveringen. Vi var väldigt effektiva och jobbade som galningar (första månaden hade vi tre snickare, 2 elektriker och en rörmokare men resten gjorde vi själva) anledningen var att jag var gravid och ville ha allt färdigt tills Ebba skulle födas. Sen gjorde vi Ebbas sovrum i vintras (vi ville vänta tills hon kom och se om vi skulle göra ett flick eller pojkrum. I somras målade vi om och byggde soldäck. Så ja vi är ganska effektiva även nu :)
Vi har dock ett sovrum kvar innan vi är helt färdiga, om man nu nånsin blir helt färdig, vi (hmm eller jag) kommer ständigt på nya projekt :)

Anonym sa...

Shit! Fy vad duktiga ni är. Visste inte ens att det kunde gå så fort att renovera men ni är ett tecken på det. ; ) Jätte fint iaf, ser fram emot att se när det sista sovrummet är klart. : )
/ Linnéa