onsdag 27 februari 2013

Nya stolar?

Ja det skulle vi faktiskt behöva till vår matsal. Trots att våra faktiskt inte är mer än tre år gamla. Gillar fortfarande utseendet på våra men kvaliteten är inte den bästa. Vi har 14 stolar till vårt stora matsalsbord men flera har nu gått sönder och fått sprickor i sig. Inte roligt alls! Vi köpte dom på EM Severins och dom var inte superdyra men inte heller jättebilliga så lite bättre kvalitet hade jag nog räknat med!

Självklart har jag redan hittat fina(re) ersättare ;)
Dock ett betydligt dyrare alternativ så det blir inga 14 stolar den här gången, om jag nu får med mig M på att köpa dom. Det är nämligen Eamesstolarna jag fastnat för! Antingen den här modellen med träben, som dock ligger runt 3400 kr styck.


eller den med kromade ben nedan som har ett betydligt humanare pris på ca 2300 kr


Bilderna är ifrån Rum21 som skriver så här om stolarna:

Eames Plastic Side Chair DSR, stol från Vitra. Stolen är en modern version av den legendariska Fiberglass Chair. Originalet formgavs i samarbete med en tävling för Museum of Modern Art och blev den första plaststolen som framställdes på industriell väg. Stolen är och förblir en tidlös klassiker och är fortfarande väldigt populär i dag. Finns att få i flera färger som dessutom är snygga att kombinera runt matbordet. Går även att använda som exempelvis skrivbordsstol.

Ja jag skulle gärna ha en i svart uppe vid skrivbordet och för att inte tala om den urläckra gungstolsmodellen nedan! Skulle passa finfint hemma hos oss! Drömma får man väl? :)
Nehe nu ska jag baka en kaka som vid ska med oss när vi åker till kompisarna och fikar och leker i eftermiddag. Eller Ebba ska leka, jag hade mest tänkt snacka massa skit och gosa med liten Lucas i knäet :)
Eller liten och liten 5200 g väger min kille redan. Undrar om det är grädde eller mjölk jag har i brösten? 

Önskar er en fin dag!
Kram3 kommentarer:

Anonym sa...

Superfina :) Jag behöver också nya stolar, det är någon som har rivit sönder mina...kram kram Emma

Anonym sa...

JAG HÅLLER med.. VILL också ha dem.. SÅÅÅ fina.. Testade den vita på home company men den var redan fläckig och repig, så vet inte om det är en bra stol med barn, hmm. MEN vad tusan, så snygga! =)

Mia sa...

Ja visst är dom sååå snygga!!! Praktiska eller inte är väl en annan femma! ;)