söndag 23 september 2012

Vår stenmur

Vilket väder det är den här helgen! Igår hade jag tänkt måla stallet men då regnet fullkomligt öste ner åkte Ebbis och jag in till stan istället och mötte upp mamma och pappa och åt lite god kinamat. Och så blev det lite shopping såklart. Ebba fick ett fint regnställ och regnhatt och mössa av snälla morfar. Så nu är vi kittade för höstrusket :)

Idag visar jag lite bilder på vår fina stenmur som den här duktiga mannen var och gjorde hos oss i somras. Innan hade vi ett trästaket som började bli dåligt och var lite sugna på ett vitt trästaket som är så fint. MEN det är bara fint sålänge det är vitt och rent och varken M eller jag var särskilt sugna på att tvätta och måla om staket vart och vartannat år så efter en kort betänketid bestämde vi oss för en 57 meter gammaldags stenmur fast en liten nättare variant och vi är så nöjda! Det är en investering men o andra sidan håller den för alltid och det är inget underhåll!
Vad tycker ni? :)

Vi fick även tag på gammal handhuggen gatsten som vi la som kantsten vid grusgången, runt rabatterna och det passade väldigt bra här till vårt gamla hus!
Även brunnen fick sig en liten inramning med gatsten och blev genast mkt trevligare!


Nehe nu ska Ebbis sova så hon orkar med sin dans som hon börjat på. Idag är andra gången och hon tyckte det var så roligt första gången!

Kram!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin stenmur! Hur lång tid tog det att göra den?
/ Linnéa J

Mia sa...

Tack! :) Det tog ungefär två veckor, med ca 12 timmars arbetsdagar.

Anonym sa...

Super fin stenmur, den gör sig toppen till ert hus =) Kram Therese. O

Mia sa...

Tack! Vi är så nöjda med den! =)
Kram

20-talshuset sa...

Hej Mia,
Mitt första besök på din blogg. Googlade runt efter grusgångar när bild på den här fina stenmuren dök upp. Jag och min sambo har SÅ många ggr funderat på att bygga en mur. Men vi vågade oss aldrig på det och har inte sett att det finns ngn som man kan anlita till det heller. Er mur är precis så som jag skulle vilja ha den. Får jag fråga vad det kostar, typ per m? Vi bygger i alla fall ett staket, men inte färdigt än. Ett lååångt projekt. Återkommer gärna till din fina blogg och erat supervackra hus. /Anna